Lärare och Medarbetare

Helene

Ägare, Yogalärare, Yogaterapeut, Gong Terapeut

KUNDALINIYOGA | YOGATERAPI | GONG HEALING | YOGA PÅ JOBBET | PT YOGA

Cert Kundaliniyoga- & Meditationslärare, Cert Yoga Terapeut, Dipl Gongspelare och Gong Terapeut via Mehtab Benton. Utbildad i Yinyoga, Gravidyoga, Barnyoga. Dipl Ayurvedisk Hälsorådgivare, Alternativmedicinsk Terapeut, Thai Yoga Massage. Diverse fördjupningskurser inom yoga och friskvård. Driver Värmdö Yogacenter i Gustavsbergs Hamn sedan 2012.

”Jag har intresserat mig för hälsa och personlig utveckling sedan 20-årsåldern och gick min första yogakurs i mitten av 1980-talet. Jag har sedan dess också praktiserat meditation och provat på allt möjligt för att utvecklas och förbättra min hälsa. Jag började praktisera yoga mer regelbundet 2006 och gick min första yogalärarutbildning och började undervisa yoga 2010. Yogan har varit och är min bästa vän och har – förutom ökat välmående och bättre fysisk och mental hälsa – givit mig verktyg för att kunna hantera stress och tillfriskna från sjukdom.

Jag vidareutbildar mig kontinuerligt inom yoga och fördjupar mig i Gongspel och dess helande kraft. Min stora drivkraft i mitt arbete är att försöka hjälpa människor att förbättra hälsa och välmående genom att förmedla och sprida visdomen som finns inom yogan och ayurvedan.”

Monica

Yogalärare

YIN

Yogalärare & Diplomerad Samtalscoach. Certifierad i Yinyoga och Restorative via Magdalena Mcweld. Gruppträningsinstruktör sedan 1995 och har undervisat i alla olika former sedan dess. Delägare till träningsanläggningarna Body Joy 2003-2020.

”Jag har alltid varit intresserad av hälsa, träning och möten med människor. Även av att skapa mötesplatser och stunder där du som människa har möjligheten att växa och att bara vara. Det finns inget som är så fint och givande som att inspireras och inspirera till ökad livskvalitet för vare sig det gäller kroppen eller knoppen. Yogan har kommit till mig på senare år då både min kropp och sinne har behövt något annat än de andra träningsformer jag tidigare ägnat mig åt. Det jag brinner för är att ge dig en stund av att bara vara, landa och varför inte även en stund för reflektion. Att släppa taget, krav och prestation och bara sjunka ned i mattan för olika positioner, vila och att vara här och nu. Yinyoga gör din kropp och ditt sinne lite rörligare, mindre smärtsam och helt enkelt lite gladare. Det är vad jag vill att du går hem med efter en klass med mig, dig och andra.”
Hoppas vi ses! ❤️

Jessica

Yogalärare

YIN | HATHA | PILATES | CORE TRÄNING

Jessica började som gruppträningsinstruktör redan 1988. Idag är hon bl a utbildad Hälsopedagog, yogalärare, gyminstruktör, massör, testledare samt instruktör inom de flesta gruppträningsformer.

”Jag är en person som först och främst har ett brinnande intresse för hälsa. Min ambition är att inspirera människor att upptäcka rörelseglädje och att lägga till med nya goda vanor gällande kost, motion och livsstil. Min styrka bygger på en gedigen utbildning, mångårig erfarenhet inom branschen och att jag har en mycket positiv grundinställning, vilket smittar av sig i mitt yrkesutövande.
Vid sidan av min roll som Friskvårdsinspiratör, står jag gärna på en scen. Både som solist och tillsammans med andra musiker/artister. Att underhålla en publik är nästan lika kul som att leda gruppträningspass. I båda rollerna, gäller det att se och locka deltagaren/publiken att vara delaktig och att HA KUL!!!”

Irene

Yogalärare

HATHA | YIN

Irene har praktiserat yoga sedan 2003 och är certifierad yogalärare inom flera yogaformer. Hon har även en lång bakgrund som instruktör inom gruppträning.

”Min yogaresa började 2003 då jag sökte en träningsform för att hitta balans och samtidigt en aktivitet som jag kunde göra hemma med min nyfödda dotter. Jag praktiserade Ashtanga yoga till en början, men utövar numera Hatha yoga och Yin yoga. Det är viktigt för mig, som för de flesta andra, att kunna pausa tankarna, bara få landa i nuet och känna att allt är bra precis som det är. Jag önskar vara den som med glädje och enkelhet kan inspirera dig till ett yogiskt liv. Mitt målsättning i mina klasser är att du ska hitta din yogakraft inom dig utan att känna något prestationskrav.”

Kavita

Yogalärare

HATHA | ASHTANGA

Cert Advanced Yoga Teacher (RYT 500 hours), Hatha and Ashtanga yoga from The Yoga Institute in Mumbai, India.

Over the past four years, Kavita has been teaching yoga across various settings, including fitness centers, organisations, non-profit groups, yoga studios and schools. With a Bachelor’s degree in Psychology and post-graduate in Human Resources, she spent over 15 years working in the corporate world before embarking on her journey to become a Yoga instructor.

”Yoga entered my life when I developed a strong desire to enhance my physical and mental well-being. While being born and brought up in India, Yoga was always available around me. However I understood its essence only with regular practice. Alongwith the physical benefits such as strength, toning and flexibility it also brought a mental shift in my perspective towards the world – a sense of calmness and balance in mind.”

Carina

Yogalärare

GRAVIDYOGA | HATHA | YIN | RESTORATIVE | TERAPEUTISK YOGA

Carina har mer än 20 års professionell samlad erfarenhet av träning & hälsa, på heltid sedan 2000. Hon undervisar i Hatha, Vinyasa, Yin, Restorative, Terapeutisk yoga, Gravidyoga, Mamma+Baby yoga, Familjeyoga, Barnyoga alla åldrar. Förutom ett flertal yogautbildningar är hon även cert Scott Pilates, Women fitness EDU, Pelvic floor therapeutics.

Med en bakgrund bestående av akademiska studier inom beteendevetenskap har hon, sedan hennes första möte med yoga för drygt 20 år sedan, studerat och fördjupat sina kunskaper både i Sverige och utomlands. Carina jobbar även som pilatestränare och besitter gedigna anatomiska kunskaper som hon applicerar väl och pedagogiskt förmedlar i sin undervisning. Hon är en generös lärare som entusiastiskt delar med sig av sin förvärvade kunskap.

Ann

Yogalärare

MEDIYOGA | HORMONYOGA | SPELAR GONG

Dipl MediYogalärare, Dipl Hormonyogalärare och utbildad i Gong. Leg och arbetar som Fysioterapeut/Sjukgymnast. Har praktiserat och undervisat i Qigong sedan 1996.

”Jag är Leg Fysioterapeut och gläds åt att yogan fullt ut går att kombinera med min profession, på alla plan. Det är fantastiskt att det äntligen blivit klarlagt även i kliniska studier att meditation, djupandning och långsamma rörelser är läkande, stärkande och skapar välbehövlig balans för människan – både frisk som sjuk. Jag gläds också åt att få vidareförmedla denna urgamla kunskap till fler. Att själv praktisera yoga hjälper mig att stilla sinnet och hålla min riktning.”

Lisen

Soma Move instruktör

SOMA MOVE

Leg Fysioterapeut via Karolinska Institutet. Lic personlig tränare, kostrådgivare och instruktör med många års erfarenhet av gruppträning. Har praktiserat och undervisat Soma Move sedan 2015.

“Jag har alltid varit fascinerad av människan, rörelse och den fysiska kroppen. För mig är det holistiska synsättet viktigt och min drivkraft är att få arbeta på ett sätt där hela människan får vara i fokus. Jag tycker att det är fantastiskt att få utvecklas tillsammans med andra och har under mina år som verksam tränare och instruktör fått möjligheten att se människor växa i en inspirerande och tillåtande miljö. Jag började praktisera och leda Soma Move 2015 och tycker att det är en fantastisk träningsform där du som deltagare får möjligheten att utforska och integrera rörelse i kombination med andetaget på ett inbjudande och lekfullt sätt. Min intention är att du efter en klass ska känna dig stärkt, påfylld och ödmjuk inför den fantastiska potential som din kropp besitter.”

Magdalena

Yogalärare, Administration

MEDIYOGA

Leg Fysioterapeut, MediYoga lärare, MediYoga terapeut, MediYoga utbildare

Sedan 20 år tillbaka är jag djupt dedikerad olika yogaformer. För mig har yogan blivit en daglig disciplin som för mig mot allt djupare medvetenhet och balans på alla plan. Yogan är en naturlig del av mitt liv och är här för att stanna.

I min kliniska verksamhet som fysioterapeut, specialiserad inom ortopedisk manuell terapi, började jag för drygt 10 år sedan att införliva MediYoga i min rehabilitering av patienter med varierade diagnoser. I takt med de fina resultaten har jag sett ett växande behov av MediYoga som en behandlingsmetod ur ett helhetsperspektiv. Det är en ynnest att få guida människor till självläkning genom MediYogans enkla, men så kraftfulla, verktyg.

Jag ser fram emot att träffa dig på mattan – varmt välkommen! ❤️

Sara

Yoga- & Meditationslärare

PRANAYAMA | HATHA

Cert Hathayoga lärare med inriktning inom värmeyoga. Jag undervisar även Pranayama (andningsteknik).

Agneta

Yogalärare

HATHA | ASHTANGA | MEDIYOGA

Leg Fysioterapeut/Sjukgymnast, Ashtanga och Hathayogalärare, Dipl MediYogaterapeut och lärare, Dipl Hormonyogalärare. Utbildad i Ashtangayoga, Hathayoga, Yinyoga, Pranayama, Gravidyoga, Barnyoga.

Agneta har praktiserat yoga i drygt 20 år och undervisat sedan 2008. Hon undervisar Ashtangayoga, Medicinsk yoga (MediYoga), Hathayoga, Pranayama och Yinyoga. Undervisar också individuell yogaträning/PT-yoga. Har studerat med svenska och internationella lärare som Kia Naddermier, Viveka Blom Nygren, Elizabeth Welsh, Sofia Elmström, Maty Ezraty, Chuck Miller, Annie Carpenter, Sudhir Tiwari med flera.

Hon undervisar på Värmdö Yogacenter och på flera etablerade yogastudios i Stockholmsområdet. Sedan några år assisterar hon sin lärare, Kia Naddermier på internationella kurser och retreat.

“Jag är så tacksam att få undervisa yoga och dela den med er. Som fysioterapeut ser jag yogan som ett värdefullt verktyg till hälsa och välmående. Yogan, med andningsövningar, yogapositioner och meditation kan hjälpa oss till mer närvaro, i kropp och sinne. Vi kan öva på yogamattan och sedan ta med det utanför mattan. Jag önskar skapa ett yogarum som är lugnt, tryggt och tillåter utforskande utifrån varje individs förutsättningar. Min intention är att guida yogapositionerna så tydligt och säkert som möjligt. Fördjupar mig gärna i grundprinciperna i yogan. Undervisar i grupp men även individuellt där vi möts en-och-en.”

Annica

Yogalärare

KUNDALINIYOGA | MEDICINSK YOGA | YIN

Annica har jobbat som spinninginstruktör i flera år och brinner för allt inom träning. Hon har praktiserat yoga i några år och är Cert Kundaliniyogalärare och Instruktör i Medicinsk yoga sedan 2021. Cert Yinyoga lärare via Magdalena McWeld sedan 2022. Är även utbildad Core instruktör.

”Jag gillar Kundaliniyoga därför att den grundar sig helt på individens nivå och är bra för både sinnet och kroppen. Det är ingen svår yoga, innehåller ingen akrobatik, och är dessutom helt prestationslös. Det är må-bra-faktorn som är min drivkraft. Jag tycker om att dela med mig av det jag lär mig. Håller yogaklasser på Värmdö Yogacenter, på mitt ”dag-jobb” och på SATS, där jag även leder spinningpass.”

Kerstin

Meditationslärare

MEDITATION | KLANGSKÅLAR

Konstnär, har studerat konsthistoria, marknadsföring, Dipl Bildtolkare, Vedic Art lärare, dansare och ledare via Centré of Indigenous Arts Hawaii, Eurytmilärare. Har lång erfarenhet av konst i olika former, rörelse-dans, pedagogiskt arbete med barn och vuxna. Utbildad i och ger Lomi-Lomi massage samt Taktipro med energiharmonisering.

Sara

Yogalärare

VINYASA | HATHA | YIN

Cert yogalärare inom flera yogaformer; Global yoga, Authentic flow, Embodied flow. Dipl Hypnotisör och Reiki 1.

”Jag är en konstnärssjäl som brinner för välmående, återhämtning, personlig utveckling och kroppens egna läkningsförmåga. Jag har alltid varit nyfiken på den mänskliga upplevelsen och har sedan 6 år tillbaka funnit ett intresse för somatisk praktik och att bjuda in mina deltagare till att nyfiket lära känna sitt inre landskap och hur detta också ger uttryck i den fysiska kroppen. Det är en gåva att få bevittna deltagarna under en yogaklass, och att få stötta på deras resa och utveckling inom yogan. Jag blir ständigt inspirerad av det som sker i rummet och ser fram emot att dela denna rymd med er.”

Elizabeth

Yogalärare

HATHA | YIN

Sally

Reception

Sally träffar du i vår reception på måndag kvällar.

Marianne

Reception

Marianne träffar du i vår reception på onsdag kvällar.

Karta Purkh Singh

Gästlärare

Karta Purkh Singh has been practicing Yoga, Pranayama and Ayurveda since 1991.

He is a KRI certified specialized trainer in the area of Anatomy, Asana, Posture and Kundalini techniques. He runs a practice for Yoga Therapy in Germany as a certified alternative practitioner since 1998 and use the art of breathing and asana in the context of yogic therapy as a natural health professional.

Karta Purkh Singh is a Level 1 and Level 2 Kundalini Yoga certified teacher with over 25 years of experience. He also is the CEO of the Kundalini Yoga Teacher association (3HO) in Germany.

Undervisning hos oss:
Utbildningsansvarig och en av lärarna i vår Yogaterapi utbildning, kundaliniyoga workshops

Laura Benton

Gästlärare

Kundaliniyoga Lärarutbildningar nivå 1 och 2 – Yoga Nidra – Ayurveda

Laura har utövat Kundaliniyoga sedan hon var 16 år. Hon är Kundaliniyoga Teacher Trainer nivå 1 och 2 och har utbildat hundratals yogalärare genom åren samt grundat fem yogacenter i USA. Laura är Gongspelare sedan många år och lärare i Gong Yoga Nidra. Hon är utbildad inom Ayurveda, Cert Hypnosterapeut, specialistsjuksköterska.

Läs mer om Laura: https://yogimehtab.com

Undervisning hos oss:
Gong utbildningar, Mudra utbildning ONLINE tillsammans med sin man Mehtab Benton.

Mehtab Benton

Gästlärare

Kundaliniyoga Lärarutbildningar nivå 1 och 2 – Gong Utbildningar – Vedisk Astrologi

Mehtab har spelat Gong i mer än 25 år och utbildat hundratals yogalärare och Sound Healers över hela världen i konsten och vetenskapen att spela Gong. Han är upphovsman till Gong Yoga och Gong Therapy. Mehtab har utövat Kundaliniyoga sedan mitten av 1970-talet, är Kundalini Yoga Teacher Trainer nivå 1 och 2. Cert Vedisk Astrolog nivå 2 och har under åren gett hundratals astrologikonsultationer. Han har skrivit flera böcker om Gong, Gong Therapy och Astrology Yoga.

Läs mer om Mehtab: https://yogimehtab.com

Undervisning hos oss:
Gong utbildningar, Mudra utbildning ONLINE tillsammans med sin fru Laura Benton.

keyboard_arrow_up