Yogaterapi

Helene Fernström

Yogaterapi | Gong Healing | Företagsyoga | Ayurveda

Internationellt Cert Kundaliniyoga- & Meditationslärare sedan 2011, Cert Professional Kundaliniyoga Yoga Therapist. Dipl Ayurvedisk Hälsorådgivare. Utbildad i att spela Gong och Cert Gong Terapeut genom Mehtab Benton. Även utbildad i Yinyoga, Gravidyoga, Barnyoga, samt Thai Yoga Massage (Sunshine Network).

Verksamhetsansvarig och ägare Värmdö Yogacenter sedan 2012.

PRISER

Yogaterapi
Första tillfället 90 min: 1 200 kr
Följande sessioner 60 min: 900 kr

Minst en uppföljningssession rekommenderas efter den första sessionen.

Gong Healing
Första tillfället 60 min: 900 kr
Följande sessioner 45 min: 650 kr

KONTAKT & TIDSBOKNING
helene@varmdoyogacenter.se
0731-81 81 83 (sms/telsvarare)

Yogaterapi

VILL DU FÖRBÄTTRA DIN HÄLSA OCH UTFORSKA DIN EGEN POTENTIAL?
Yogaterapi utgår alltid från den enskildes specifika och unika behov. Vi fokuserar på att främja en god hälsa och förebygga sjukdom genom att ta hänsyn till klientens fysiska, mentala och emotionella hälsa.

Yogaterapi är individuellt och terapeutiskt utformat för att lösa upp blockeringar, stötta kroppen i processen till självläkning och att komma i kontakt med sin högsta potential. Teknikerna vi använder kommer från Kundaliniyogan, en terapeutisk yogaform med yogaövningar, andningstekniker, meditationer och mantra.

För vem?
Yogaterapi passar dig som vill ha ett individanpassat yogaprogram och även för dig som av olika anledningar inte vill ingå i samlad grupp just nu, men som ändå önskar vägledning i din yoga. Inga förkunskaper i yoga behövs.

Yogaterapi kan hjälpa vid problem med:

 • Stress
 • Smärta och värk, t ex ryggproblem, huvudvärk/migrän, ont i lederna
 • Matsmältningen
 • Sömnen
 • Hormonella obalanser, PMS, klimakteriebesvär
 • Depression
 • Oro och ångest
 • Brist på energi
 • Koncentrationen
 • Högt blodtryck

Hur går det till?
Vid en Yogaterapi session går vi först igenom vad dina problem och önskemål är. Utifrån dina behov och prioriteringar, som vi gemensamt kommer fram till, och med hjälp av det yogiska energiperspektivet, fastställer vi vad som är grundorsaken till dina problem och hur du med yogans hjälp kan komma till rätta med dina obalanser.

Vi gör sedan yoga och andra övningar tillsammans och går igenom noga för att du ska kunna praktisera själv hemma.

Du får med dig ett personligt utformat program och värdefulla tips om hur du kan stärka dig med hjälp av yoga, andning, avslappning och meditation – övningar anpassade för just dig. Har du aldrig gjort yoga förut får du en grundläggande genomgång av det yogiska andetaget, vilket är till stor hjälp för att hantera stress, allmän oro och ångest. Du kan även få med dig ayurvediska råd, mat- och hälsotips samt andra råd om livsstilsförändringar.

Gong Healing

Gongens vibrationer går förbi orden, är transformerande och starkt helande och förändrar vår relation till oss själva; till kroppen, sinnet & själen.

För vem?
Gong Healing är för dig som vill utforska Gongens helande effekt på din fysiska kropp, personliga utveckling och din andliga livsresa. Gong Healing tar med dig på en upptäcktsfärd inom dig själv, är frigörande; släpper spänningar & blockeringar, är balanserande, utrensande och ger djup avslappning.

Gong Healing ger:

 • FYSISK HEALING – ökar cirkulationen och energin, minskar inflammation, balanserar hormonsystemet, minskar upplevelse av värk/smärta, minskar stress, ökar förmågan att slappna av.
 • EMOTIONELL HEALING – minskar oro, ångest, depression, kan även lindra mer allvarliga psykiska tillstånd och har t ex använts utomlands för behandling av autistiska barn. Kan hjälpa mot olika sorters beroende, minskar beroende impulser.
 • ANDLIG HEALING – skapar ett tillstånd som är nära djup meditation och kan hjälpa oss i vår andliga utveckling.

Hur går det till?
Sessionen inleds med att terapeuten ställer frågor och vi pratar om vad du vill ha hjälp med. Utifrån dina behov tar terapeuten fram ett kort program med några yoga- och andningsövningar eller andra övningar som vi gör tillsammans. Sedan får du sjunka ner på en mjuk ullmatta och ta emot Gongens vibrationer under Gong Healingen, som brukar vara mellan 30-45 min.

Terapeuten väver in t ex Pranayama (andningsteknik), Yogaövningar, Mudras (handpositioner), Fokus, Affirmationer eller Mantra i sessionen – allt beroende på klientens önskemål och behov.

Du får med dig värdefulla övningar och tips som du kan göra själv hemma.

keyboard_arrow_up