Massagebehandlingar

Lisa Lanzarotti

Diplomerad och Certifierad Massageterapeut

Mitt namn är Lisa och jag är Diplomerad och Certifierad Massageterapeut. Jag har arbetat med massage och friskvård i över 15 år och jag har bedrivit massage på både företag och klinik. De senaste nio åren har jag arbetat på Stockholms Massageklinik, där jag delvis är verksam än idag. Utöver nämnda metoderna till höger har jag även utbildning inom kinesiologitejpning, en metod jag framförallt använder vid behandlande massage.

Priser
25 min behandling: 550 kr
50 min behandling: 850 kr
75 min behandling: 1 100 kr

Tidsbokning
Acris Massage Boka Direkt

Kontakt
lisa@lanzarotti.se
073-672 26 90

Mejlkontakt är att föredra, då jag inte alltid har möjlighet att svara i telefon.

Massagebehandlingar, Lymfmassage, Gravidmassage, Hot Stone, Koppning

Massage och dess effekter
Massage är en behandlingsmetod vid värk eller spänningar i musklerna där terapeuten bearbetar muskelfibrer, senor och ligament. Behandlingen verkar på det autonoma nervsystemet och ger en ökad blodcirkulation, samtidigt som pulsen och blodtrycket sänks. Under massage frigörs också det lugnande och rogivande hormonet oxytocin. Massagen kan antingen koncentreras till några få muskler för att behandla en särskild skada, till exempel en sträckning, eller också behandlas hela kroppen. Massage har visat sig ha många positiva hälsoeffekter, somatiska likväl som psykiska.

Avslappnande (klassisk) massage
Avslappnande (klassisk) massage är den mest välkända massageformen i Sverige och det är vanligtvis denna typ det syftas till när ordet “massage” används i vardagen. Under behandlingen ligger du på en massagebrits och massören använder sig av strykningar, tryck och knådning för att uppnå en önskad, avslappnande effekt.

Behandlande massage
Behandlande massage ges i syfte att förebygga risken för muskulära skador eller för att förkorta en muskelskadas läkningsprocess. Massagen kan ges både som förberedelse inför-, eller återhämtning efter påfrestande fysisk aktivitet. Till skillnad från avslappnande massage är behandlande massage på så sätt mer individ- och syftesanpassad.

Gravidmassage
Gravidmassage erbjuds från och med graviditetsvecka 13. Du som gravid kan då få massage som är särskild anpassad efter just dina behov. Under behandlingen ligger du med en bekväm gravidmassagedyna på massagebritsen. Detta gör det möjligt för dig att få din behandling liggande på mage ända fram till den nionde månaden. Om du däremot föredrar att ligga på sidan, går det självklart också bra. Gravidmassagen kan vara enbart avslappnande, eller en behandling av ett specifikt problemområde som exempelvis värk i ländrygg och axlar. Alternativt utförs en kombination av båda för att på bästa sätt tillmötesgå dina behov. Om du har en historik av missfall, tala då med din barnmorska innan du besöker mig.

Hot stone
Hot stone-massage är en behandlingsform där terapeuten använder sig av varma lavastenar. Stenarnas värmande förmåga förstärker massagens effekter och skapar en djupt avslappnande behandling.

Koppning
Koppning är en traditionell behandlingsmetod och läkekonst. Terapeuten använder sig av silikonkoppar för att skapa ett undertryck som riktar sig mot- och har möjlighet att påverka bindväven i underhud, kroppsfascian, muskler och underliggande organ. Den ökade blodcirkulationen ökar tillförseln av näring och syre till dessa delar, samt bidrar till att transportera bort slaggprodukter från vävnaderna. Obs. Du som är gravid, har högt blodtryck, ett akut diskbråck, en blödningssjukdom, någon form av hjärtsjukdom eller cancer, ska inte ta en koppningsbehandling.

Lymfmassage
Lymfmassage är en djupt lugnande och samtidigt effektiv behandling vid besvär gällande bland annat svullnad i armar och ben, domningar och trötthetssymtom. Behandlingen riktar sig mot kroppens lymfsystem och med strykningar, djupandning och lätta tryck i lymfflödets riktning stimuleras lymfsystemet utan att kroppens blodcirkulation ökar. Massagen hjälper till i lymfsystemets viktiga arbete med att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter ur kroppen. Klienten brukar beskriva en känsla av lättnad i kroppen efter behandlingen.

Är du osäker på vilken behandling som passar just dig är du välkommen att höra av dig!

Läs mer om massage och dess effekter

https://massagebehandling.nu/

https://www.forskning.se/2012/11/30/massage-kan-minska-stress-och-angest/

https://axelsons.se/alla-kan-vara-troga-ibland/

keyboard_arrow_up