Våra klasser

Våra klasser

Vi har yoga och meditation från många traditioner för att alla, oavsett tidigare erfarenhet och fysisk/mental form, ska kunna hitta en klass som passar. De flesta av våra klasser passar för alla nivåer, men rådgör gärna med oss innan, om du är osäker på vilken klass du ska välja.
Alla våra lärare är diplomerade/certifierade inom respektive yogaform. Vi svarar gärna på dina frågor i samband med klass och självklart kan du också maila oss om du har några frågor eller synpunkter.

Gravidyoga förbereder dig fysiskt och mentalt inför förlossningen och ökar välbefinnandet för både dig och ditt barn under graviditeten.

Många barnmorskor rekommenderar idag yoga för gravida och det är ett fantastiskt verktyg för att stärka kroppen, öka rörligheten, öka energin och lugna sinnet.

Gravidyogan hjälper dig att vara mer närvarande i kroppen och du får verktyg som hjälper både under graviditeten, inför förlossning och tiden efter att barnet är fött.

Kroppen får långsamt förbereda sig genom de mjuka yogarörelserna och vi övar på att bli trygga inför förlossningen. Vi utforskar hur det känns att vara i det som är obekant och hur vi samtidigt kan behålla lugn och fokus.

Gravidyogan blir också som en hyllning till den gravida kroppen och du och din bebis välmående är helt i fokus.

Hatha Flow är en flödande och fysisk klass för dig som kan grunderna i yogan.

Hatha yoga är en dynamisk yogaform med varierade rörelser som stärker kroppen och med synkronisering av andning, rörelse och fokus. Hatha klasserna varierar beroende på lärare och tema och utgår alltid ifrån gruppens dagsform och nivå.

Klasserna avslutas med Savasana (vila), som är en viktig del i yogan. Vilan hjälper oss att släppa både fysiska och mentala spänningar och vi kan lämna yogasalen med ny energi, redo att möta vardagen!

Exempel på positiva effekter av Hatha yoga:

 • Bygger styrka och flexiblitet
 • Balanserar kropp & sinne
 • Ger energi
Värmdö yogacenter, yoga på värmdö, fotograf åsa liffner, åsa liffner

Under denna klass utövar vi yogaflöden i lugnt tempo. Ibland stannar vi upp och går igenom tekniker för att hitta rätt in i positionen. Passar för alla nivåer.

Hatha yoga är en dynamisk yogaform med varierade rörelser som stärker kroppen och med synkronisering av andning, rörelse och fokus. Hatha klasserna varierar beroende på lärare och tema och utgår alltid ifrån gruppens dagsform och nivå.

Klasserna avslutas med Savasana (vila), som är en viktig del i yogan. Vilan hjälper oss att släppa både fysiska och mentala spänningar och vi kan lämna yogasalen med ny energi, redo att möta vardagen!

Exempel på positiva effekter av Hatha yoga:

 • Bygger styrka och flexiblitet
 • Balanserar kropp & sinne
 • Ger energi

En klass för alla kvinnor som vill förbättra och fokusera på sin hormonhälsa.

Hormonyoga är en lugn och meditativ yogaform som stillar sinnet, skapar återhämtning, förbättrar kroppskännedom och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem. Kan hjälpa vid t ex PMS, PMDS, mensvärk, förklimakteriet/klimakteriet. Alla är välkomna, inga förkunskaper behövs.

För alla nivåer. Kundaliniyoga är för alla, oberoende av yogaerfarenhet, ålder och fysiska förutsättningar.

Det är en kraftfull men samtidigt enkel form av yoga som ger omedelbar effekt på kropp och sinne. Ingen klass är den andra lik, ibland lugn och ibland mer fysiskt och mentalt krävande. Men det är upp till varje person att välja på vilket sätt och hur mycket man vill utmana sig själv och det går alltid att få en alternativ övning om det behövs.

Andningen är en viktig del i Kundaliniyogan. Förutom yogaövningar så ingår alltid vila och meditation på dessa klasser.

Exempel på positiva effekter av Kundaliniyoga:

 • Hjälper till att lösa upp spänningar och obalanser
 • Stärker nervsystem och immunförsvar
 • Mycket stressreducerande, en perfekt motpol till ett stressigt och kravfyllt vardagsliv
 • Balanserar och stärker kropp och sinne
 • Ett enhetligt system som ger energi och självkännedom
 • Förbättrar den fysiska, mentala och emotionella hälsan

Meditation hjälper oss att komma till ro för att vila i stillheten som hela tiden finns där inom dig. Vi får ökad klarhet och närvaro samt kontakt med livets djupare dimensioner.

Meditation kan skilja sig åt beroende på olika traditioner och kan bl a innehålla rörelse, vägledning, mantran och tystnad.

Meditation passar både dig som är nybörjare såväl som dig med tidigare erfarenhet.

Det finns många internationella forskningsstudier på meditation som visar på meditationens positiva påverkan på den fysiska och psykiska hälsan.

Exempel på positiva effekter av Meditation:

 • Minskar stress och ångest
 • Bättre fokus
 • Bättre motståndskraft mot stress
 • Ökad kreativitet
 • Lindrar fysisk smärta

Läs mer om forskning på meditation HÄR >>

Mediyoga är en terapeutisk yogaform, baserad på Kundaliniyoga. Denna yogaform är mycket lugn och inkännande med enkla yogarörelser, andningsövningar, fokus och meditation.

Det har de senaste åren forskats mycket i Sverige kring Mediyogans effekter på hälsan och denna yogaform har i studier visat sig hjälpa mot en lång rad hälsoproblem. Mediyoga kan med fördel även utövas i förebyggande syfte.

Mediyoga hjälper dig att lugna kropp och sinne och ger mer energi till dina vardagliga bestyr.

Alla kan göra Mediyoga, ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs. Kan utföras på yogamatta eller stol.

Exempel på positiva effekter av Mediyoga (enligt forskning)

 • Lindrar vid stressrelaterade problem och depression
 • Mot kroniska ryggproblem
 • Lindrar migrän och spänningshuvudvärk
 • Kan hjälpa/lindra vid hjärtproblem såsom högt blodtryck, hjärtflimmer och hjärtinfarkter

Sagt av våra deltagare

Anns lugnande röst gör det lätt att koppla bort från omvärlden och vara i nuet, i yogasalen. För någon som mig med både spänningsproblematik och prestationsångest är medicinsk yoga en bra kombination för att hjälpa till med båda dessa. Jag går varje vecka och märker varje gång hur det blir lättare att andas djupt och att mina muskler blir mindre spända. De viktiga små rörelserna och tydligheten från Ann att inget får göra ont och att göra rörelserna max 80% gör att all prestation försvinner.
~ Ellen ~

Mediyogan hjälper mig att hålla kroppen rörlig trots skador & skavanker lite här och där. Utöver att kroppen får sitt är det också en fantastisk stressventil. Att bli påmind om att andas riktigt och slappna av på djupet regelbundet gör att vardagen fungerar. Ann som leder passen är en fantastisk yoga-guide. Hon förklarar tydligt hur man utför övningarna och berättar även om hur övningarna stärker kroppen. För mig är den avslutande avslappningen yogapassets höjdpunkt då Anns mjuka röst låter mig landa oavsett vilken stressig vecka jag har haft.
~ Lotta ~

Senioryoga bygger på kundaliniyoga och är en lugn och skön klass som är anpassad för dig som är 65+. Klassen passar även dig som är nybörjare eller vill ha en lite lugnare kundaliniyoga klass.

Det spelar ingen roll om du känner dig stel och ovig – du gör yogan utifrån dina egna förutsättningar och det går även bra att sitta på stol.

Enkla yogaövningar kombineras med andningstekniker som stärker muskulaturen och övar upp balansen. Vi hittar inre och yttre balans och välbefinnande med yoga och meditation.

Varje klass avslutas lugnt och skönt med vila och meditation.

Exempel på positiva effekter av Senioryoga:

 • Hjälper dig att hitta balans i livet och i kroppen
 • Stärker kroppen och ökar flexibiliten
 • Förbättra balansen
 • Minskar oro
 • Förbättrar sömnen

Denna klass är en riktigt härlig genomkörare, med allsidig träning för hela kroppen!

Ingen tidigare erfarenhet av träning behövs. Du jobbar alltid efter din egen förmåga och dagsform. Alternativa övningar för den som vill ta i lite mer och för den som vill ta det lugnare.

Efter en kort uppvärmning, fokuserar vi först och främst på vår Coremuskulatur.

Coreträning stärker våra viktiga ”hållnings-muskler” dvs musklerna i buken, ryggen och bäckenbotten. Jag lägger också till övningar som stärker bröstrygg, axlar, sätet och låren samt balansträning.

Vi avslutar alltid passet med Yin Yoga – en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på bindväv, leder och ligament. Vi håller varje position mellan 3 till 5 minuter, så att dina muskler kan få möjlighet att slappna av och bindväven stretchas.

Målsättningen med vår yogakurs för tonåringar är ge eleverna verktyg för att kunna hantera vardagen och hitta lugn och balans i en många gånger stressig tillvaro.

Tonårsyoga ger möjlighet till en stund där man får vara precis som man är utan att behöva känna omgivningens press och stress. Yogan stärker kroppen, ger energi och mental balans. Andningen är en viktig del i yogan och ett verktyg att ta till även i vardagen för ökat välbefinnande.

Vi jobbar med styrka, balans, koordination och smidighet under klassen. Vi provar också olika andningsövningar för att balansera nervsystemet, öka närvaron och ge ett inre lugn. Varje klass avslutas med en skön djupavslappning.
Yoga kan hjälpa mot;
 • Stress
 • Oro och ångest
 • Sömnsvårigheter
 • Huvudvärk
 • Värk i rygg och nacke
 • Magproblem

Alla är välkomna, inga förkunskaper behövs.

Yin yoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yindelar och stimulerar bindväv, ligament och inre organ.

De enkla yogaställningarna utförs liggande eller sittande i 3-5 minuter. När musklerna kan slappna av stretchas bindväven runt muskler, skelett, leder och ligament, vilket gör att vi blir rörligare, mjukare och mer flexibla.

Denna yogaform öppnar kroppen långsamt och fyller den med färsk, ny energi (chi eller prana). De statiskt hållna positionerna stimulerar och öppnar upp energiflödet i kroppens meridianer.

Denna klass är för alla, ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs.

Exempel på positiva effekter av Yin Yoga

 • Ger ökad flexibilitet
 • Mycket avslappnande för kropp & sinne, men ger samtidigt energi
 • Ett utmärkt komplement till annan fysisk träning som t ex löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogaformer

Soma Move är en unik helkroppsträning där du arbetar med kroppen som motstånd och mattan som enda redskap. Under 45 minuter får du möjligheten att röra dig i ett konstant flöde där du samarbetar med kroppen och andetaget. Rörelserna är atletiska och starka men också mjuka och inkännande. Träningen bjuder in till att utveckla både styrka, rörlighet, balans och stabilitet och är lätt att anpassa utifrån dina egna förutsättningar. Vi avslutar passet med 15 minuters Soma Mind där fokus ligger på stilla stretch positioner, andning och avspänning i syfte att stimulera till en djupare andning, ett sinne i närvaro och en kropp i balans.

Konceptet är svenskt och utformat av fysioterapeuten, fascia- och mobility experten Linus Johansson och den holistiska tränaren, yogaläraren och dansaren Cecilia Gustafsson.

keyboard_arrow_up