Håkan Friedel

Håkan_Friedel_liten
Skicka e-post
073-979 63 43

• Shiatsu
• Seitai
• Klassisk Massage
• ZenMind – Meditation & Avslappning
• Tai Chi

Under mina tidiga tonår utvecklade jag ett stort intresse för kampkonster – yoga, meditation och tai chi. Det blev naturligt för mig att söka mig till Japan för att studera rötterna till det som jag kommit i kontakt med i Sverige. Jag tillbringade åtta år i Japan mellan åren 1989 och 1998. Där träffade jag den buddhistiske zenmästaren Moriyama Roshi, blev dennes elev och bodde sammanlagt tre år i hans tempel uppe i bergen söder om Tokyo. Zenmäster introducerade mig till shiatsu, en form av japansk massage och där väcktes mitt stora intresse för den alternativa läkekonsten.

Jag åkte därefter hem till Sverige och återvände till Tokyo ett par år senare igen för att studera kampkonster som judo, aikido, iaido, jodo,
tai chi och den traditionella läkekonsten setai. På seitaiskolan träffade jag en ung kvinna som praktiserade esoterisk shinnyo buddism, vilken har sitt ursprung i Shingon buddhismen som kom till Japan på åttahundratalet från Kina. I Sverige har jag varit med och grundat ett esoteriskt Shinnyo center i Stockholm.

Jag hade ett samarbete med Svenska Bandyförbundet under sex års tid och undervisade landslaget i mental träning/mindfulness m m. Jag har föreläst på och samarbetat med många stora företag genom åren, bl a IKEA, Scania, Vattenfall, Wallenberginstitutet m fl samt föreläst på chefsutbildningen CAP (Career Awareness Programme) hos SEB under många år.

Jag har arbetat med behandlingar i drygt 20 år – där merparten av behandlingarna relaterar till utbrändhet och stress. Den behandlingsform som jag praktiserar bygger på lika delar svensk massage, shiatsu och seitai. Denna specialkomponerade behandlingsmetod mjukar upp stela muskler, frilägger blockerade energiflöden och tydliggör eventuella fysiska/psykiska skeenden.

Jag har trettio års egen erfarenhet av meditation och har undervisat tusentals personer genom åren i zenmeditation, qi gong och do-in.

Mer information hittar du på min hemsida www.hakanfriedel.com

Jag tar emot för behandlingar på Värmdö Yogacenter på onsdagar och torsdagar. Välkommen att boka en tid här >>