Yogaresa till Kroatien

KUNDALINIYOGA – BREATHWALK / VANDRING – YIN YOGA – MEDITATION / MINDFULNESS – PRANAYAMA – YOGA NIDRA

Förläng sommaren och fyll på med livskraft inför hösten med en resa till Medelhavet och Kroatien! Följ med oss på en yogaretreat till den fantastiskt vackra ön Losinj – även kallad Hälsans ö eftersom klimatet och luften här anses vara välgörande och läkande för personer med luftrörsbesvär. Losinj är en av Kroatiens största öar och även den mest sevärda, framförallt om man uppskattar vacker natur, flora och fauna. Här finns över tusen olika växtarter som sjöfarare tagit med sig från jordens alla hörn.

Ön är frodigt grön och kuperad med massor av fina vandringsmöjligheter i vacker natur, byar med genuin bebyggelse, god mat och vänliga människor. Vi åker i september när klimatet är behagligt för yoga och vandring och havet fortfarande har en skön temperatur. Bad från klippor och små stränder i det kristallklara havet.

Vi bor på ett fyrstjärnigt hotell precis vid havet. Hotellet har pool och badklippor nedanför och vi har möjlighet att göra yoga både ute och inne. Fräscha och luftiga dubbelrum (separata sängar kan ordnas) med balkong, badrum med dusch, luftkonditionering, internet, satellit-tv, telefon, minibar, hårfön och säkerhetsbox. Enkelrum kan bokas mot extra kostnad.

Möjlighet att boka behandlingar på hotell intill.

Vi gör Kundaliniyoga, Yinyoga, Meditation/Mindfulness, Pranayama (andningsövningar), Yoga Nidra, Breathwalk/Vandring och det finns utrymme för egen tid däremellan.

Våra dagar tillsammans kan se ut så här:
– Kundaliniyoga
– Gemensam frukostbuffé
– Möjlighet att delta på daglig ledd Breathwalk (ca 1 timme)
– Egen tid för t ex sol/bad, vila, utflykt, lunch
– Yin, Yoga Nidra/Djupavslappning
– Gemensam middagsbuffé
– Pranayama, Meditation

Vid ett tillfälle under veckan arrangerar vi en längre gemensam vandring.

Inga förkunskaper krävs och du väljer själv vilka aktiviteter du har lust och energi att delta i under veckan.

Detta ingår i retreaten:
– Flyg (Skavsta-Rijeka) inkl transfer till och från hotellet på Losinj
– Del i dubbelrum (enkelrum mot tillägg 1575 kr)
– Halvpension (frukost- och middagsbuffé, dryck tillkommer)
– Yoga, Meditation, Pranayama 3 ggr/dag.+ Breathwalk 1 gång/dag

PRIS: 10 900 kr
ANMÄLNINGSAVGIFT: 1 800 kr (betalas inom 7 dagar från bokning, återbetalas ej vid ev avbokning)
AVBESTÄLLNINGSSKYDD: 350 kr (valfritt)

INFO & BOKNING: helene@varmdoyogacenter.se

LÄRARE

Helene Fernström
Har yogat sedan 2005 och praktiserat buddhistisk meditation under flera år. Certifierad Kundaliniyoga- & Meditationslärare sedan 2011, utbildad i Yinyoga, Gravid- och Barnyoga, Ayurvedisk Hälsorådgivare, Ayurvedisk/vegetarisk matlagning, Verksamhetsansvarig Värmdö Yogacenter.

Yogan hjälpte mig att komma tillbaka efter långvarig stress och sjukdom för några år sedan, genom yogan fick jag de verktyg jag behövde för att stärka och balansera mig både fysiskt & mentalt. Jag brinner för att hjälpa andra att förbättra sin hälsa och sitt välmående och att dela med mig av min kunskap inom yoga, ayurveda, ayurvedisk/vegetarisk matlagning etc. Jag driver Värmdö Yogacenter 3 mil öster om Stockholm där vi erbjuder flera olika yogaformer, meditationsklasser, workshops, utbildningar, behandlingar och yogaretreats.

Under denna resa kommer jag att leda dig i Kundaliniyoga, Meditation och Pranayama. Breathwalk/Vandring leder Erika och jag tillsammans.

Om du har några frågor om resan kan du kontakta mig på helene@varmdoyogacenter.se .

Erika Henriksson
Har yogat och mediterat sedan slutet av 1980-talet. Certifierad Kundaliniyoga- & Meditationslärare sedan 2005, utbildad i Yoga för smärta/stress/utmattning, Hormonyoga, Yinyoga, Yoga Nidra, Mindfullness, Mindful Self-Compassion, Ayurvedisk massör, Leg Psykoterapeut.

Själv väljer jag yoga och meditation utifrån min dagsform och mina behov och det är också så jag vill förmedla yogan till andra. Under ett pass med mig uppmuntrar jag dig att släppa presterandet och strävandet, mindets ständiga recenserande och värderande , för att istället vänligt och nyfiket lyssna till och följa din kropp och själs djupare behov och längtan.

Till vardags är jag privatpraktiserande psykoterapeut och min kunskap och erfarenhet därifrån befruktar mitt förmedlande av yoga, liksom yoga och meditation influerar min praktik som terapeut.

Under denna resa tillsammans kommer jag att leda dig i yin och mindfulness, kanske meditationer och tekniker från buddhismen som Loving Kindness och Compassion, djupavslappnande yoga nidra m m